Blue Mountains

2010
10.22

Hallo iedereen!

Vandaag brachten we alweer een fantastische dag door in een mooi stukje Australië. Gisteren zijn we namelijk aangekomen in de Blue Mountains. Dit National Park ligt op ongeveer 120km van Sydney en is dan ook een populaire weekendbestemming voor de Sydney-enaren (of zoiets 🙂 ).

Als eerste bestemming hadden we Katoomba gekozen. Katoomba is een redelijk groot stadje waar zich de beroemdste rotsformatie van de Blue Mountains bevindt: The Three Sisters. En dat hebben we geweten: busladingen Chinezen…
Bovendien had de mevrouw van het tourist information center haar standaard praatje klaar wanneer we haar om leuke wandelingen vroegen. Snel weg hier dus! Wel eerst fotootje genomen van de Three Sisters uiteraard! 🙂

Na een klein beetje research ( en tips van een bepaalde collega :-)) viel ons oog op het plaatsje Wentworth Falls. Vééééééééél beter. Rust en geen Chinezen!
Helaas was het al laat in de namiddag dus was er geen tijd meer om nog aan een wandeling te beginnen.

Deze ochtend stonden we vroeg op zodat we op tijd konden gaan wandelen. De zon was alweer van de partij dus de weersomstandigheden waren ideaal. We kozen voor een wandeling van 3 uur. Het begon alvast veelbelovend: na wat ongeveer 1000 trapjes leek kwamen we bij de eerste waterval: Empress Falls. Via nog een aantal andere watervallen kwamen we via de National Pass bij de Wentworth Falls (onderaan). Hier wachtte ons de Grand Stairway, naar het schijnt de grootste uitgehouwen trap in Australië, en dat hebben we geweten! De trap leidde ons naar de bovenkant van de waterval waar we de Darwin Walk volgden richting hotel.
De wandeling was in één woord samengevat adembenemend! Watervallen, regenwoud, kliffen en altijd weer die prachtige vergezichten!

Na al dat gewandel waren we toch wel toe aan een badje en wat voedsel. Eenmaal terug proper en met de buikjes rond vertrokken we kort na de middag toch maar weer richting Katoomba. We wouden de bergen ook eens vanuit een ander perspectief bekijken en besloten een ritje te maken met de kabelbaan en de scenic railway. Dat hadden we echter beter niet gedaan: het was een beetje overprijsd en tot overmaat van ramp kregen we er nog een flinke stortbui (inclusief hagel) bovenop!

Zoals de mevrouw van het hotel al zei: de Blue Mountains, dat is vier seizoenen in één uur! En ze had gelijk 🙂

2 reacties op “Blue Mountains”

 1. BMB (Broer, Marjolein, Balou) says:

  Hey!

  Ziet er fantastisch uit die reis…

  Geniet van de laatste uren en minuten en veilige terugreis!

  zoen

 2. Martine says:

  Dag Elke en Maarten,

  Het is al een tijdje geleden dat jullie verslaggeving werd aangevuld. Dat kan alleen maar betekenen dat jullie je zo goed amuseren en zoveel te doen hebben dat je geen tijd wil verspillen aan het thuisfront. Volkomen terecht uiteraard!!! Overmorgen komen jullie al terug naar huis en dan vernemen we dan wel hoe Sydney jullie bevallen is.

  Alvast een vlotte terugvlucht (x3) gewenst en tot volgende week donderdag.
  JOEPIE, Elke is bijna terug!!!!!!

  Groetjes,
  Martine.

Reageer op dit bericht