Sydney en Hunter Valley

2010
10.29

Hallo iedereen!

Het was inderdaad al enkele dagen geleden dat we nog iets op de blog gooiden, maar daarom hebben we niet stilgezeten… Of eigenlijk, toch wel een beetje…. veel 🙂 Maar daarover later meer…

Op zaterdag kwamen we, na de rust en stilte van de bergen, aan in Sydney. Na een leuk ritje door het centrum van Sydney (met een GPS die altijd uitviel, waar is de techniek als je hem nodig hebt 🙂 ) was het tijd om afscheid te nemen van The Shrek, onze Spaceship-vriend die ons de afgelopen weken overal naartoe had gebracht.

De rest van de dag brachten we door in de stad: via George Street en The Rocks naar het Sydney Opera House en Oxford Street. Helaas zat het weer alweer een beetje tegen aangezien een serieus onweer roet in het eten gooide. De eerste die nu nog durft te beweren dat het in Australië altijd mooi weer is zal het geweten hebben 🙂

‘s Avonds besloten we nogmaals terug te gaan naar The Rocks en Circular Quay om wat nachtelijke foto’s te nemen van Sydney’s beroemdste iconen: het Opera House en de Harbour Bridge.

Zondag brachten we door met Keith, een kennis van Maarten die in Sydney woont. Hij toonde ons heel wat mooie plekjes, waaronder Bondi Beach, Watsons Bay (alwaar Maarten & Elke voor het eerst in hun leven oesters hebben gegeten), Vaucluse, Kings Cross en Woolloomoolloo. ‘s Avonds volgde een tweede culinaire primeur: bij de Indische familie van Keith werden we namelijk onthaald met een traditionele Indische Curry. We moeten toegeven dat we initieel toch een beetje bang waren (het rook vrij funky) maar na een eerste hap waren we toch verkocht 🙂

Maandag stonden Darling Harbour, waar Elke oog in oog kwam te staan met een gigantische krokodil, en Manly Beach, waar de batterij van de camera op was, op het programma.

Dinsdag was het dan alweer tijd om Sydney te verlaten. We vertrokken met ons huurautootje richting Hunter Valley waar we voor drie dagen een cottage hadden gehuurd om nog even te relaxen voor we terug huiswaarts zouden keren. Dat hebben we dan ook drie volledige dagen gedaan.

Tijdens al dat zalig nietsdoen kwam het besef dat onze vakantie er nu echt wel bijna opzit. Morgen nemen we alweer het vliegtuig richting België.

Tot binnenkort!
Elke & Maarten

1 reactie op “Sydney en Hunter Valley”

  1. Nathalie says:

    Hallo Maarten en Elke!! Zalig om jullie blog te lezen! Wat een schitterende reis, ik benijd jullie..Hopelijk niet te veel last om in het koude Belgie terug te komen! Veel liefs, Nathalie

Reageer op dit bericht