Hyams Beach, Booderee National Park en Kangaroo Valley

2010
10.20

Goeiemorgen België,

Voor we de Blue Mountains intrekken brengen we jullie graag nog eens op de hoogte van wat we de afgelopen dagen zoal gedaan hebben.

We vertrokken gisterenochtend in Batemans Bay met de intentie om door te rijden naar Wollongong, een stad ongeveer 80km ten zuiden van Sydney. Onderweg maakten we een eerste stop in het kuststadje Ulladulla. Na een klein wandelingetje (niet veel soeps) kropen we terug in de Spaceship en zetten we koers naar Hyams Beach: een klein strandje gelegen aan de Jervis Bay dat bekend staat om zijn mooie witte zandstranden. Ondertussen was het middag dus besloten we te picknicken op het strand (dat quasi volledig verlaten was trouwens, bijna niet te geloven).

Omdat we deze regio wel mooi vonden besloten we nog wat verder langs de kust te rijden richting Booderee National Park. Hier was blijkbaar ook een camping en aangezien het toch heel mooi weer was en we niet veel zin hadden om nog verder te rijden besloten we hier de nacht door te brengen.

De rest van de namiddag brachten we door op enkele mooie zandstranden langs de baai.

Na een heel rustige nacht en een gezellig ontbijtje kregen we plotseling bezoek van een wel erg opdringerige kangoeroe: hij had het namelijk gemunt op de broodzak. Maar dankzij een vliegensvlugge reactie van Elke (Maarten was foto’s aan het nemen 🙂 ) hebben we het brood nog kunnen redden. De kangoeroe was echter niet van plan zomaar op te geven en heeft nog zeker 15min de toegang naar onze auto geblokkeerd! Snuggere beestjes die kangoeroes!

Na een korte strandwandeling begonnen we aan de Murrays Beach Trail: een wandeling van 5,5km die langsheen de klif loopt.
Na de wandeling was het weer Spaceship-tijd. Ons oorspronkelijke plan om naar Wollongong te reizen hebben we laten varen. Wollongong is een vrij drukke stad en voornamelijk gekend om zijn steenkoolmijnen en surfstranden. Geen van beiden spreekt ons echt aan (nee, we zijn nog niet gebeten door de surfmicrobe 🙂 ) dus we besloten om de kust te laten voor wat ze is en het binnenland in te trekken.

Na een bezoek aan de Fitzroy Falls zitten we nu dus in Kangaroo Valley, een klein dorpje zo’n 20km landinwaarts. Hopelijk is ons brood deze nacht veilig 🙂

Groetjes,

Elke & Maarten

1 reactie op “Hyams Beach, Booderee National Park en Kangaroo Valley”

  1. Barbara says:

    Dag Elke en Maarten,

    ik denk dat jullie echt een onvergetelijke reis beleven! De foto’s zijn zo prachtig en in schril contrast met het droevige, donkere België (waar het ‘s nachts alweer vriest). Ik zou zo zeggen: geniet van elk uur, elke minuut, elke seconde met elkaar!!!!!!
    Tot heel binnenkort op trouw van Stefanie!!!
    dikke dikke zoen en een goede terugreis gewenst!

Reageer op dit bericht