The Grampians

2010
10.10

Hallo iedereen!

Hier zijn we weer. Onze eerste Spaceship-nacht zit erop. We moeten toch toegeven dat de Spaceship niet 100% te vergelijken valt met een echt bed. Maar we klagen niet, het kan altijd slechter 🙂

We hebben vandaag de dag doorgebracht in The Grampians. Na een bezoek aan het Visitors Information Center, waar ons de Pinnacle Walk aangeraden werd, gingen we op pad. De wandeling was slechts een goeie 5km lang, dat wordt een makkie dachten we. Wel even vergeten dat het dus wel 2,5km bergop ging! En wel serieus bergop. We voelden ons echte berggeitjes, zo springend van de ene rots naar de andere. Maar we hebben er enorm van genoten, en het uitzicht op de top was indrukwekkend.

Toch even vermelden dat het links rijden allemaal best meevalt, waarschijnlijk gewoon omdat iedereen hier links rijdt (haha, grappig, ik weet het 🙂 )

Wist je trouwens dat:

– Australiërs echt constant “Mate” en “No worries” zeggen?

– Koala’s brullen als een leeuw (enkel van horen zeggen, nog niet meegemaakt)

– er deze nacht een kangoeroe naast onze Space-o-mobiel stond?

– Elke nog geen enkele keer gaan lopen is (Sorry Martine, ik ben een watje, ik weet het)

– Onze Spaceship “The Shrek” heet

– Elke al bijna door haar kledingvoorraad zit terwijl Maarten nog steeds aan de eerste outfit bezig is (typisch 🙂 )

– We morgen gaan slapen bij de koala’s!!! Woehoeeeew!

Zo, we gaan nu nog een beetje uitrusten want we hebben ons serieus geforceerd vandaag 🙂
groetjes,
Elke & Maarten

1 reactie op “The Grampians”

 1. Martine says:

  Dag Shrek en Fiona,

  * Kris en ik hebben dus identiek dezelfde wandeling gedaan. Ik herken het aan de smalle richel waar Maarten tussen geplet staat. En ge hebt gelijk: dat is een énorme klim naar boven => voor mij staat dat gelijk aan een twee keer gaan joggen, dus voorlopig zie ik het nog door de vingers ;o)
  Als ge graag van rots naar rots springt dan niet vergeten in de Blue Mountains hé: WENTWORTH FALLS WALK!!
  (Met dank voor de mooie foto’s: Kris is opeens verkocht en is ook al aan’t aftellen tot de kinderen groot zijn en we nog eens naar Australië kunnen!)

  * Ik vind die ‘mate’ echt wel cool. Wij vroegen ons echter af wat ze daar tegen vrouwen zeggen. (Ze hebben daar één keer ‘Love’ tegen mij gezegd, maar weet natuurlijk niet of dat een aanspreektitel of een verzoek was…)

  * Zolang Maarten alle dagen van onderbroek wisselt, valt het nog wel mee zeker?

  * Dat de Spaceship niet slaapt als een bed is niet zo belangrijk joh! Het doel was om “aan de kant te kunnen gaan staan als de nood hoog is” toch? Wel de handrem niet vergeten op te trekken hé!!!!!

  * Het is hier in België stralend weer geweest het afgelopen weekend. Stralende zon en 20°. Wel een beetje zomerregime gehouden (Monbazillac, mosselen met frietjes, ijsjes (=> we hebben nu nog maar één ijsje over)) met gevolg dat ik vanmorgen zomaar eventjes “nier” was. Drama, drama!!!

  * Goed dat ge in Australië zit, want volgende week maandag is er een algemene treinstaking en zal het dus niet makkelijk zijn om tot op het werk te geraken…

  Allé, ik zal onze Lander eens van de chiro gaan halen en dan kan de zondagavond-rush weer beginnen. Morgen weer werken (joehoe!). Ik mis u echt enorm Elke, ik kijk al uit naar uw terugkomst!

  Allé amuseer jullie nog en tot mails!

  Martine.

Reageer op dit bericht