Kangaroo Island

2010
10.09

Dag beste Bloglezers!

Het is alweer enkele dagen geleden dat jullie nog iets van ons hebben gehoord, maar daar was een goeie reden voor: wij zaten op Kangaroo Island!

Onze trip begon héél  vroeg, namelijk om 6u ‘s ochtends. We werden opgehaald met een busje dat ons naar de ferry ging brengen. We stonden allebei vrolijk in short klaar, bleek dat het die dag toch niet zo heet ging worden, dus op de ferry heeft Elke haar korte broek al ingeruild voor een lange. Er stond een stevig windje, vandaar dat het al snel koud aanvoelde.

Na ongeveer 3u kwamen we eindelijk aan op Kangaroo Island. Marc, onze tourguide, stond ons al op te wachten. Ons groepje bestond uit slechts 6 personen, dus dat viel allemaal goed mee ( 2 bejaarde Australiërs en een Duits koppel). Al snel waren we op weg… De eerste stop was aan een prachtige baai waarvan de naam mij eventjes ontgaat 🙂 Maar het was allemaal héééééééél mooi.

Het eerste hoogtepunt was toch wel “Seal Bay”. Dit is een mooie baai waar je op het strand naar de zeeleeuwen kan gaan kijken. Dit mag je vrij letterlijk nemen aangezien ze op ongeveer 10m van ons aan het slapen waren. Veel dichter mag/wil je niet komen aangezien het toch wel serieuze beestjes zijn die naar ‘t schijnt behoorlijk snel kunnen lopen. (Wij hebben dit niet getest :p)

De volgende activiteit was: KOALA SPOTTING!!! En Elke was in haar nopjes! Het is wel vrij moeilijk om ze te vinden in de bomen, aangezien ze meestal slapen en dus gewoon rustig in de boom hangen, maar we hebben er toch enkele gevonden, waarvan zelfs ééntje wakker was! En ja, ze zijn inderdaad even schattig als op de foto 🙂

Van al dat koala kijken krijg je natuurlijk honger. Marc, de gids, bracht ons naar een mooi stukje bush waar hij vervolgens een lekker stukje kip op de BBQ gooide. Allemaal heel erg gezellig dus. Na de lunch hebben we nog wat meer koala’s bekeken en zijn we verder gereden naar een ander stukje bush om wallaby’s en kangoeroes te zoeken. Ook daarvan waren er hopen te zien.

Na nog een prachtige baai bezocht te hebben was de dag alweer om en werden we naar ons hotel gebracht.

De tweede dag op Kangaroo Island begon met een bezoek aan Vivonne Bay. Deze baai werd door één of andere professor verkozen tot mooiste strand ter wereld, wij kunnen dit enkel bevestigen 🙂

De rest van de dag spendeerden we op het westelijke deel van het eiland, bij Remarkable Rocks en Admirals Arch. Bij Admirals Arch was een andere soort zeeleeuwen te zien, namelijk de New Zealand Fur Seals.

Zoals jullie zien hebben we massa’s coole beesten gezien de afgelopen dagen!

Vandaag zijn we de Spaceship gaan ophalen en zijn we van Adelaide naar Halls Gap gereden (ongeveer 6u). De Spaceship rijdt in ieder geval erg goed, we hopen dat we er evengoed in kunnen slapen 🙂

Toch even vermelden dat zonet twee kangoeroes op de camping voorbij hobbelden… Aaaaah, wat is Australië toch fantastisch!

Groetjes en tot gauw!

Elke & Maarten

1 reactie op “Kangaroo Island”

  1. mama Bready says:

    Lieve Elke en Maarten,

    Jullie zijn nog geen week weg en hebben al onvergetelijke dingen beleefd. Australië lijkt een prachtige keuze te zijn. We zijn heel blij met jullie verslagen en foto’s en zien al uit naar de volgende avonturen.
    Nog héél veel plezier.

Reageer op dit bericht