Fietsen naar de zee!

2010
10.06

Onze eerste volledige dag in Australië hebben we meteen sportief ingezet! Gisteren zagen we, toen we door het park wandelden, een fietsenverhuurder die voor “slechts 30 dollar per fiets” ons huurfietsen aan de hand wou doen. Na wat research (met volledige dank aan Elke) 😉 kwamen we uit op een adresje waar je gratis een fiets kon ‘huren’. Wij daar dus naartoe, en eventjes later stonden we gehelmd gereed voor een fietstochtje van 15 km naar het strand van Adelaide! De weg ging door een prachtig park dat ook wel enorm heuvelachtig bleek te zijn, en dat voelden we na een tijdje wel in onze benen. Maar kom, je fietst wellicht maar één keer in je leven naar Adelaide Beach, dus ons hoor je (achteraf 😉 ) niet klagen.

Maar die 15 kilometertjes getrap werden wel degelijk beloond: het weer was geweldig, … en het strand ook! 🙂 Onderweg naar het strand passeerden we enorme villa’s, zou Adelaide het Knokke van Australië zijn ofzo? Zoals je kan zien op de foto’s was er enorm weinig volk op het strand, meer dan genoeg plaats voor ons dus (en voor onze kleine kangoeroe) 🙂

Na een welverdiend ijsje was het tijd om terug te keren naar de stad. Met de nodige zadelpijn… (maar dat steken we op de jetlag, alles steken we vandaag en morgen en overmorgen enzoverder op de jetlag overigens) 😉

Morgen gaan we Kangaroo Island ontdekken! Dat betekent vroeg opstaan (ze komen ons ophalen aan het hotel om 6u!!), maar ook.. KOALAAAA’S !!!! En KANGOEROOOEEEEEES!!!!

groetjes,
Elke & Maarten

1 reactie op “Fietsen naar de zee!”

 1. Martine says:

  Amaai, wat een mooie foto’s zeg! Ik ben zooooo jaloers…. Heb al zin om ook meteen nog eens naar Australië te vertrekken. (‘k zou zo graag jullie pluchen kangaroo zijn!!)
  Zie dat je morgen op Kangaroo Island maar een dikke fleece meeneemt. Het weer mag er dan mooi zijn, maar daar staat een enorm sterke ijzige wind (anders zouden de remarcable rocks niet zo ‘remarcable’ geworden zijn hé!)

  Wou je trouwens nog vertellen dat ze in Australië twee van mijn favoriete drankjes hebben (non-alcoholisch weliswaar, maar aangezien we een gelijkaardige voorkeur hebben voor de alcoholische drankjes, geldt dit misschien ook voor de non-alcoholische).
  Het betreft hier aan de ene kant de ‘LIFT’-limonade (wel oppassen dat je dit goed uitspreekt op café, want ‘LITE’ is een bier) en aan de andere kant ICED COFFEE. Ja ik weet het, ze hebben dit in België ook, maar die van Australië is gewoon stukken beter (=zoeter). Ik lust namelijk geen koffie, maar voor de Iced Coffee van Australië maken mijn smaakpapillen blijkbaar een uitzondering. Ge vindt diene Iced Coffee in de supermarkt in het koelvak bij de melk en dit wordt per gallon (3,7 liter) of per halve gallon verkocht net zoals de melk. Dit lijkt veel, maar geloof me, ge kapt dat nog sneller naar binnen dan een fles Monbazillac!!

  Blij dat jullie sportief bezig zijn. Ik hoop dat ik na de Grampians het eerste nieuws mag ontvangen over een eerste loopavontuur! I’ll be watching you!!

  Doei,

  Martine.

Reageer op dit bericht